понеділок, 18 січня 2016 р.

Google Cloud: публікація додатку Node.js + MongoDB в хмарі

Нещодавно зіткнувся з проблемою розміщення в мережі невеликого додатку Node.js + MongoDB. Спробувавши кілька варіантів, вирішив зупинитись саме на пропозиції від Google Cloud. В цій статті спробую описати процес розміщення додатку.


Чому саме хмара від Google? 


Спочатку уточнення: буду використовувати контейнери Node.js та MongoDB від Bitnami, які присутні на gcloud. В жодному разі не рекомендую саме це рішення, як універсальну пігулку. Проте, для додатку Node.js з невеликою базою, що не вимагає реплікації, кращого рішення не знайшов.

Переваги:
  • низька вартість (до 10$/місяць);
  • можливість безболісного масштабування;
  • бонус у вигляді адреси додатку https://<ім'я проекту>.appspot.com;
  • два місяці тріалу.
Недоліки:
  • складне (як на мене, в порівнянні з Heroku чи Azure) налаштування;
  • бідна документація - просте посилання на сайт Bitnami з описом встановлення контейнера для всіх випадків.

Створення проекту gloud


Спочатку треба зареєструватись на cloud.google.com натиснувши кнопку "Free Trial". Також для користування навіть тріал-версіями продуктів, необхідно прив'язати платіжну картку (в процесі реєстрації чи пізніше через Menu - Billing консолі управління за адресою console.cloud.google.com).

неділя, 10 січня 2016 р.

console.log("I AM HERE!!!");

Доброго дня! Після кількарічної перерви вирішив повернутись до свого блогу. Оновлена тематика: MEAN, зокрема, як зв'язати все до купи, де розмістити, можливо, про деякі UI-фреймворки напишу. Приємного читання!